Nawigacja pomocnicza:
Skocz do bazy opisów innowacyjnych e-usług (klawisz 2), Skocz do wyszukiwarki treści (klawisz 3), Skocz do mapy stron Platformy (klawisz 4).
Pokrewne portale:
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| P |
Napisane: 2010-03-08 09:39 |
|
Witam, informacja o systemie wypłat dostępna jest tu: http://www.parp.gov.pl/index/more/13603 Dla wygody czytających zacytuję ją w całości:
pisze -
|
| góra |
Wpis zgłoszony do moderacji
|
| M |
Napisane: 2010-03-07 20:53 |
|
http://www.web.gov.pl/dotacje/jak-rozliczac-projekty/276_498.html
co tu jest nie czytelne? Wyraźnie jest napisane 85% z BGK i 15% z PARP. |
| góra | |
| Napisane: 2010-03-07 16:15 | |
|
m w pisze -
Kolejny przykład na to, jak czytelne są procedury. Wiedza tajemna? Ten podręcznik rozliczania ślimaczy się, wypluwa z siebie co tydzień(?) jakieś 2 strony i mimo, że kilkuset przedsiębiorców podpisało umowy na "nowych" warunkach to nie wiemy za co i w jakiej formie otrzymujemy pieniądze. Z umowy nie wynika, że dofinansowanie jest podzielone na 2 strumienie. PARP trąbi o przelewach z BGK i tyle. Jeżeli w PARPie oprócz zaganianej i zarobionej pani Izy Fiszer jest jeszcze ktoś z głową na karku, to może powie jak teraz działa system przelewów zaliczek? |
| góra | |
| M |
Napisane: 2010-03-06 12:49 |
|
15% pochodzi zapewne z PARP. 85% powinno przyjść z BGK. Sesje księgowania zawarte są tutaj: http://www.bgk.com.pl/index.php?module=site&controller=site&command=getFile&id=1835 |
| góra | |
| m |
Napisane: 2010-03-05 10:29 |
|
Witam, Ja przed dwoma dniami otrzymałam reundację ale tylko 15% wnioskowanej kwoty. Podejrzewam, że to kwota pochodząca z budżetu państwa, reszta ze środków unijnych przyjdzie jeszcze, tylko pytanie kiedy? |
| góra | |
| m |
Napisane: 2010-03-05 10:26 |
|
[quote=Wojtek J.] To pozwolę sobie zadać pytanie - czy ktoś z beneficjetów 8.1. dostał juz pieniążki do złożonego wniosku o płatność pośrednią? "Mój" wniosek leży kolejny miesiąc gdzieś w zakamarkach PARPu, i nikt nie potrafi mi powiedzieć, co się z nim dzieje. Wg ostatniej informacji sprzed miesiąca -> "został przekazany do księgowości"
o co tu (tam) chodzi ?????????
|
| góra | |
| W |
Napisane: 2010-02-25 13:18 |
|
To pozwolę sobie zadać pytanie - czy ktoś z beneficjetów 8.1. dostał juz pieniążki do złożonego wniosku o płatność pośrednią? "Mój" wniosek leży kolejny miesiąc gdzieś w zakamarkach PARPu, i nikt nie potrafi mi powiedzieć, co się z nim dzieje. Wg ostatniej informacji sprzed miesiąca -> "został przekazany do księgowości"
o co tu (tam) chodzi ?????????
|
| góra | |
| B |
Napisane: 2010-01-28 18:23 |
|
Po zapoznaniu się z informacjami z BGK (tj. opis systemu wypłat) musze stwierdzić, że wygląda to obiecująca: PARP sprawdza wnioski, wbija polecenie płatności do systemu a BGK co tydzien (w określone dni) robi przelew. Jeżeli dobrze rozumiem, to będzie ulepszenie systemu. kwestia tylko zasadnicza : czy parp zaczął już wbijać do systemu polecenie przelewów.
|
| góra | |
| B |
Napisane: 2010-01-28 17:09 |
|
MRR i MSWIA potwierdzają, że pieniądze są. kwestia pewnie przełożenia papierów z jednej strony biurka na drugą... |
| góra | |
| W |
Napisane: 2010-01-26 13:30 |
|
Na prawdę nie ma żadnych informacji na temat przewidywanej daty wypłaty transz w 8.1?
|
| góra | |
| W |
Napisane: 2010-01-22 14:19 |
|
Zgodnie z informacją http://www.parp.gov.pl/index/more/13667, rozpoczęła sie wypłata środków dla beneficjentów (w tym wypadku z PO RPW) (po całym zamieszaniu związanym ze zmianą banku) Pytanie - kiedy rozpoczną sie wypłaty z 8.1? "Mój" wniosek o płatność pośrednią leży w Warszawie już ponad 2.5 miesiąca......... |
| góra |
Platforma Wspieramy e-Biznes - web.gov.pl jest elementem projektu systemowego PARP,
którego celem jest popularyzacja idei społeczeństwa informacyjnego i gospodarki
opartej na wiedzy. Projekt jest realizowany pod nadzorem Ministerstwa Administracji
i Cyfryzacji.
Copyright 2008-2012. Wszystkie prawa zastrzeżone.