Nawigacja pomocnicza:

Skocz do bazy opisów innowacyjnych e-usług (klawisz 2), Skocz do wyszukiwarki treści (klawisz 3), Skocz do mapy stron Platformy (klawisz 4).

Pokrewne portale:

PARP | Wspieramy e-Biznes | Portal Innowacji | Akademia PARP | KSU | EEN | Promocja Postaw Proinnowacyjnych | Inwestycja w kadry | Pozostałe portale

web.gov.pl Wspieramy e-biznes

Loading
Konto Platformy Wspieramy e-Biznes w serwisie FacebookKonto Platformy Wspieramy e-Biznes w serwisie YouTubeKanał informacyjny RSS Platformy Wspieramy e-Biznes

Menu główne portalu

Forum / Kwalifikowalność wydatków / Waluta obca

Autor Wiadomość
Greg Golebiewski Napisane: 2011-12-22 17:02
Greg Golebiewski Posty: 111 To kelejna "szara strefa" Umowa mowi, ze mozna dokonywac zakupow w walucie innej niz PLN, ale w praktyce jestes od razu na cenzurowanym. Mimo ze mam umowe, protokol odbioru, i potwierdzenie otzrymanai zaplaty, plus kopie z banku potwirdzajacy dokonanie przelewu, moj RIF zada dodatkowych dokumentow, w tym oswiadczenia w jakie walucie i z jakiego konta (jakby to nie bylo potwierdzone juz przez bank) a teraz jeszcze wyciag ze wszystkich moich kont bankowych i to nie elektroniczny ale zamowione specjalnie z banku aby udokumentowac... juz nie wiem co. Jest ustawa o bankowosc elektronicznej i rachunkowosc, ale jak widac te nie wystrczaja. Po co mam dostarczac wyciagi z kont ze wszystkimi operacjami, jezeli jest juz dokuemt z banku potwierdzajacy dokonanie przelewu? Po co te oswiadczenia? Do tego, poinformowano mnie ze musze stosowac nizszy wskaznik przeliczen waluty. Bank ma dwie sesje dziennie. I nie wazne ze przelicza waluty wg wlasnych zasad (na ktore ja nei ma zadnego wplywu) to ja teraz musze jeszcze dodatkowo przeliczac platnosc i to po nizszym kursie. DLaczego? Kto to ustala? Jakim prawem?

Przeczytaj treść ponownie

Wyszukiwarka

Panel logowania

Przypomnienie hasła

Jeżeli nie masz jeszcze konta, zarejestruj się.

Nawigacja pomocnicza:

wstecz lub wróć do góry tej strony

Platforma Wspieramy e-Biznes - web.gov.pl jest elementem projektu systemowego PARP,
którego celem jest popularyzacja idei społeczeństwa informacyjnego i gospodarki
opartej na wiedzy. Projekt jest realizowany pod nadzorem Ministerstwa Administracji
i Cyfryzacji.

Copyright 2008-2012. Wszystkie prawa zastrzeżone.