Nawigacja pomocnicza:
Skocz do bazy opisów innowacyjnych e-usług (klawisz 2), Skocz do wyszukiwarki treści (klawisz 3), Skocz do mapy stron Platformy (klawisz 4).
Pokrewne portale:
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| P |
Napisane: 2011-12-13 18:09 |
|
Paweł Skowera pisze - Odpowiedż jest w FAQ: Przedsiębiorca zarejestrowany w Ewidencji Działalności Gospodarczej (EDG) przed 1 lipca 2011 r., którego dane zostały przeniesione do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG), do wniosku o dofinansowanie załącza kopię posiadanego zaświadczenia o wpisie do EDG w celu udokumentowania daty rejestracji w EDG, potwierdzoną przez wnioskodawcę „za zgodność z oryginałem i stanem faktycznym w zakresie daty rejestracji”. |
| góra | |
| P |
Napisane: 2011-12-13 17:11 |
|
Odpowiedż jest w FAQ: Przedsiębiorca zarejestrowany w Ewidencji Działalności Gospodarczej (EDG) przed 1 lipca 2011 r., którego dane zostały przeniesione do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG), do wniosku o dofinansowanie załącza kopię posiadanego zaświadczenia o wpisie do EDG w celu udokumentowania daty rejestracji w EDG, potwierdzoną przez wnioskodawcę „za zgodność z oryginałem i stanem faktycznym w zakresie daty rejestracji”. |
| góra | |
| P |
Napisane: 2011-12-13 14:03 |
|
Instrukcja, wymaga aby do winosku dołączyć aktualny na dzień składania wniosku odpis z EDG i potwierdzenie "za zgodność z oryginałem i stanem faktycznym". Przedsiębiorca, który rozpoczął działalność przed 1 lipca 2011 i został przeniesiony do CEiDG, podaje we wniosku pierwotny numer EDG. Pytanie: Jaki dokument ma dostarczyć przedsiębiorca, zarejestrowany przed 1 lipca 2011, który został przeniesiony do CEiDG? Jak przedsiębiorca może podpisać się pod dokumentem CEiDG "za zgodność z oryginałem", skoro taki oryginał nie istnieje? Załączenie pierwotnego dokumentu EDG, nie będzie dostarczeniem aktualnego na dzień składania wniosku dokumentu rejestrowego. Dlaczego PARP nie wydał w tej sprawie żadnego komunikatu? |
| góra |
Platforma Wspieramy e-Biznes - web.gov.pl jest elementem projektu systemowego PARP,
którego celem jest popularyzacja idei społeczeństwa informacyjnego i gospodarki
opartej na wiedzy. Projekt jest realizowany pod nadzorem Ministerstwa Administracji
i Cyfryzacji.
Copyright 2008-2012. Wszystkie prawa zastrzeżone.