Nawigacja pomocnicza:
Skocz do bazy opisów innowacyjnych e-usług (klawisz 2), Skocz do wyszukiwarki treści (klawisz 3), Skocz do mapy stron Platformy (klawisz 4).
Pokrewne portale:
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| G |
Napisane: 2010-09-01 20:45 |
|
Sporzeadzajac umowe o dofinansowanie, RIF obcial wysokosc przyznanego mi dofinansowania z 85% kosztow kwalifikowanych na 84.45%, tlumaczac to zmiana wartosci PLN w stosunku do Euro i obowiazujacym limitem 200 tys Euro. Mimo licznych pytan nie udzielono mi jak do tej pory odowiedzi z czego takie wlasnie ograniczenie mialoby wynikc. Rozumeim ze Euro "spadlo" ponizej 4 zl, ale gdzie jest to konkretnie napisane, ze w takiej sytuacji koszty zwiazane z "slabym" Euro ponosi Beneficjent? W rozporzadzeniu MRR z 13 sierpnia 2008 nie mowi sie nic o takim ograniczeniu. Art 5.3 tegoz rozpozadzenia wspomina o 200tys Euro jako limicie, ale ma on obowiazywac w "biezacym oku kalendarzowym i poprzednich dwoch latach kalendarzowych" Skoro umowe podpisuje w roku 2010 a projekt ma byc realizowany w ciagu dwoch lat laendarzowych 2010 i 2011, wydaje mi sie ze decyzja RIF byla niesluszna. Prosze o odpowiedz |
| góra |
Wpis zgłoszony do moderacji
|
Platforma Wspieramy e-Biznes - web.gov.pl jest elementem projektu systemowego PARP,
którego celem jest popularyzacja idei społeczeństwa informacyjnego i gospodarki
opartej na wiedzy. Projekt jest realizowany pod nadzorem Ministerstwa Administracji
i Cyfryzacji.
Copyright 2008-2012. Wszystkie prawa zastrzeżone.