Nawigacja pomocnicza:
Skocz do bazy opisów innowacyjnych e-usług (klawisz 2), Skocz do wyszukiwarki treści (klawisz 3), Skocz do mapy stron Platformy (klawisz 4).
Pokrewne portale:
Strona główna » Forum » Nabory ich wyniki oraz listy wniosków i podpisanych umów » Pytanie i obietnice vs stan faktyczny
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| p |
Napisane: 2010-03-04 13:06 |
|
DO ADMINÓW -nie działa formatowanie (entery zjadło automatycznie za co przepraszam) 2. po co jest podgląd wiadomości jeśli nie można poprawić jej (a guzik wstecz kasuje wpis) |
| góra | |
| p |
Napisane: 2010-03-04 13:05 |
|
Witam, Przeraża mnie jak czytam opinie o sprawach sądowych, o "kłamstwach" urzędników i tym podobnych. Większość z ludzi piszących moim zdaniem z takim podejściem "a bo w tv mówili to sobie poprawiłem jeszcze" albo "przeraził mnie tłum pod RIF-em" i postanowiłem dać później albo "nie dałem przecinka itp ... ludzie! chcecie zarządzać setkami tysiący złotych (które dostaniecie) , podpisujecie weksel , bierzecie odpowiedzialność i mała wywrotka przy rozliczaniu, przy terminach, przy zakupach i co? Lepiej teraz nauczyć się jak do tego powinno się podchodzić niż później świecić oczami a bo nie wiedziałem... Co do kwestii , że coś ktoś komuś obiecał to pamietam, iż mówiono, ze w II rundzie zwiększono owszem i , że mają nadzieję, że w III naborze będzie podobna sytuacja. Zapewniano natomiast , że wszystkie wnioski z każdego dnia naboru zostaną poddane ocenie form. i merytorycznej. To, że została zwiększona pula do 2 dni naboru to i tak naprąwde duży plus (ja do czasu ogłoszenia wyników byłem przekonany, że zostaną wybrane wnioski z 1 dnia do 11-12 godziny). Co do zwiększenia ilości środków dla wszystkich pozytywnych ocen merytorycznych to raczej niemozliwe i tu wyrazy podziękowania należą się spzoo w org. i innym (podobno byli ludzie co składali po 20 projektów). Mi się udało znaleźć na liście z czego bardzo się cieszę. Projekt pisałem 2 tygodnie a planowałem kilka miesięcy. W 1 dzień oddania we Wrocławiu byłem w godzinach porannych, kolejka od rana max była może na 30 minut a po 12 nie było już nikogo. Wszystko było przeprowadzone wg. mnie wzorowo i jeśli ktoś pisze, że zniechęcił go tłum w pierwszy dzień to pisze bzdury. Jeśli ktoś chciał dopieszczać projekt to cóż - myślę, że to sprawiedliwe, że dostali Ci co projekt mieli opracowane w 101% od jakiegoś czasu :) a co do błędów formalnych - szacunek dla PARPu , że zrozumiał, że ktoś może mieć poprawkę i wtedy naliczany jest +1 dzień i wzięli z 1 i 2 dnia. to tyle z mojej strony. |
| góra |
Platforma Wspieramy e-Biznes - web.gov.pl jest elementem projektu systemowego PARP,
którego celem jest popularyzacja idei społeczeństwa informacyjnego i gospodarki
opartej na wiedzy. Projekt jest realizowany pod nadzorem Ministerstwa Administracji
i Cyfryzacji.
Copyright 2008-2012. Wszystkie prawa zastrzeżone.